Tökéletes látás sportoláshoz és aktív életmódhoz

A kontaktlencse és a sport

Legyen akár olimpikon élete legjobb formájában, vagy egyszerűen csak élvezze az időnlénti futást, a kontaktlencse éles látást biztosíthat, és a mozgás szabadságát is élvezheti anélkül, hogy a szemüveg útban lenne.

 

 sport.png Sporttevékenységek közben fontos a jó látás, hogy jobb eredményeket érje el versenyszerű és hobbiszintű sportolásnál egyaránt. Ne becsüljön alá egy látási problémát még akkor se, ha úgy gondolja, hogy nincs nagy jelentősége. A szeme szenvedhet, és ez hatással lesz a teljesítményére is. A helyes látásakorrekció alapvető fontosságú, ahogy a rendszeres szemvizsgálat is.

 

A sportok és a látásélesség

 

tenisz.png

Sportolás közben a látómezőnek szélesnek kell lennie, és folyamatos vizuális érzékelést kell garantálnia, például egy mozgó tárgy követéséhez, a pályán lévő pozíciójának megbecsléséhez, és a saját mozgásának koordinálásához. Ehhez
éles és teljes körű látásra van szüksége, és a kiváló látás biztosításához rendszeres időközönként részt kell vennie egy szemvizsgálaton.  

 

 

A rendszeres szemvizsgálat során nem csak azt ellenőrzik, hogy a látását kell-e korrigálni. Nem csak a szem egészségének ellenőrzésére szolgál, hanem a testének más rendellenességeire is fényt deríthet, mivel egy szemvizsgálat során olyan mögöttes általános egészségügyi problémákat lehet felismerni, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint. A vizsgálat során a szemész azt is megállapítja, hogy a szemei mennyire jól működnek együtt, és a teljesítményük javítható-e. A jó látás jobb munka és sportolási teljesítménnyel jár – valójában egy jobb életminőséget biztosít.

Legjobb látás…
Legjobb sportteljesítmény…

 

A kontaktlencse javíthatja teljesítményét

• A kontaktlencsék jobb periférikus és oldalsó látást biztosítanak, mint a szemüveg.
• Nincs akadály Ön és a céltárgy között, nem lesz piszkos, és nem párásodik be.
• A kontaktlencse éles és stabil látást biztosít, ráadásul maszk, védőszemüveg, vagy sisak alatt is hordható.
• Nem kell azon aggódnia, hogy útban lesz, leesik, vagy lecsúszik, mint a szemüveg, amikor mozog vagy izzad.
• Nagyobb látóteret biztosít, mindkét szemnek, ÉS AKTÍV ÉLETMÓDHOZ élesebb látást és még jobb kontrasztot nyújt.
• Kontaktlencsével a teret a valóságnak megfelelően látja, vagyis a képek sem formájukban, sem méretükben nem torzulnak.
• És mivel nem kell a látással törődnie, minden figyelmét a sportra összpontosíthatja.

Sportágak, melyeknél a kontaktlencse a leginkább előnyére válhat

Bár minden sportot jobb úgy játszani, ha kontaktlencsét visel, az alábbiakban olyan sportokat talál, melyeknél a legnagyobb előnyöket tapasztalhatja:

 

Ütős játékok
Gondoljon bele, mennyivel jobb lehetne a teniszben, a tollaslabdában vagy a fallabdában, ha nem kellene azon aggódnia, hogy leesik és eltörik a szemüvege minden alkalommal, amikor egy ütésre nyújtja a kezét.

 

Labdajátékok

labda.png 

 

A labdajátékoknál, mint a kosárlabda, a futball és a röplabda, folyamatosan 360 fokos látómezőre van szükség. A szemüvegtől eltérően, ami a periférikus látást leszűkíti, a kontaktlencse segít abban, hogy mindent jól szemmel követhessen.

 

Kocogás
Ez a lendületes sport, mint minden kardio tevékenység, folyamatos függőleges mozgást is jelent. Ha kocogás közben szemüveget visel, akkor valószínűleg másodpercenként kell visszatolnia az orrára a szemüveget.

 

Kerékpározás és korcsolyázás
A kerékpározás és a korcsolyázás gyors sportok, amikhez ügyességre, erőnlétre és koncentrációra van szükség. Az embernek nincs ideje és energiája arra, hogy a szemüvegével vacakoljon, ami esetleg bepárásodik, lecsúszik, vagy leesik a földre, és sportolás közben elveszik.

 

Extrém sportok
Az extrém sportok, mint a gördeszkázás és a BMX kerékpározás intenzív összpontosítást igényelnek. A mutatványokban nem ritkán szerepelnek teljes fordulatok és a test 360 fokos pörgései. Az eséses balesetek esélye nagyon magas, és a szemüveg csak tovább növelheti ezt.

 

Vakmerő sportok

lencsesport-253x300.jpg  Ha azt tervezi, hogy vakmerő tevékenységbe fog, akkor az első dolog az kell legyen, hogy a csúszós szemüveget kontaktlencsére cseréli, hogy a keze szabad maradhasson. Képzelje csak el a bungee jumping-ot egy esetlen szemüvegben, ami szorosan az arcára van szíjazva. Ez nem csak kényelmetlen, de veszélyes is, ha eltörik a szemüvege, az üvegszilánkok könnyen megsebesíthetik. 

 

 

Elérhetőségek

Kerekegyházi optika:
Kerekegyháza Andrássy Gyula utca 59.
Tel: 06-20/808-7887

Nyitvatartás
H-P: 8:00-12:00
        13:00-17:00

Szombat: 8:00-10:00
Vasárnap: ZÁRVA

Email: andrassyoptika@gmail.com

Ugrás fel