NyitóoldalTermékeinkSzemüveg kiegészítők

Műanyag szemüvegkeretek

Műanyagokkal gyakran találkozunk a mindennapi életben. 
A műanyagokra általában jellemző, hogy anyagszerkezetüket óriásmolekulák (makromolekulák) alkotják, amelyek kis molekulájú anyagokból (monomerek) keletkeznek; gyártásuk gazdaságos (tömeggyártás), jól megmunkálhatók, esztétikusan kialakíthatók; általában jó hő- és villamos szigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek; nagy a kémiai ellenálló képességük, jók a mechanikai tulajdonságaik. 

Csak műanyagból nem készül szemüvegkeret, mindig van olyan alkatrésze (pl. csukló, fémbetét a szárakban stb.) melyet valamilyen fémből gyártanak. Fémkereteknél is találunk műanyag részeket (pl. szárvég, orrtámasz stb.). Kombinált keretekről akkor beszélhetünk, amikor a műanyag középrész fém szárakkal, a fém középrész műanyag szárakkal készül. Más alapanyagból is készülhetnek díszítő, illetve kiegészítő részek, ilyenek: pl. a különböző kövek, fa illetve bőr díszítőelemek stb.
A műanyag keretek manapság nagyon divatosak, feltűnőbb, karakteresebb megjelenést kölcsönöznek. Nagy a szín és forma választékuk. Jobban "elrejtik" a nagyobb dioptriát. Bár az orr részük nem állítható, kíméletesebben osztják el a keret súlyát az orron, ezért sokan kényelmesebbnek találják, mint a fém kereteket. Az eltört műanyag keretek nem javíthatók, így cserére szorulnak.

Elérhetőségek

Kerekegyházi optika:
Kerekegyháza Andrássy Gyula utca 59.
Tel: 06-20/808-7887

Nyitvatartás
H-P: 8:00-12:00
        13:00-17:00

Szombat: 8:00-10:00
Vasárnap: ZÁRVA

Email: andrassyoptika@gmail.com

Ugrás fel